Een bedrijf met de naam Vers en Vrolijk… Daar wilden we meer van weten! Deze week gingen we op bezoek bij Dewi Persulessy, de dame achter dit leuke concept. Check het interview en kom erachter waarom Vers en Vrolijk het vrolijkste en gezondste bezorgbedrijf is van Weert!

1. Wat maakt Vers & Vrolijk nou zo vrolijk?

Dat zijn vooral de gerechten zelf: de smaak moet goed zijn en het moet er mooi en kleurrijk uitzien. Gerechten waar je vrolijk van wordt dus! Mijn moeder heeft vroeger ook catering gedaan en heeft me echt bijgebracht dat het oog ook wat wil. Voor degenen die Dewi niet kennen: Dewi zelf is ook gewoon een bijzonder vrolijk mens

2. Wat gaf voor jou de doorslag om je eigen bedrijf te starten?

Dit citeren we letterlijk: “ik moest op zoek naar een nieuwe baan en daar had ik dus echt geen zin in” (daar kwam een fikse schaterlach achteraan…”zei ik dat echt?!”). Ik wilde niet weer opnieuw onderaan de ladder beginnen en mezelf moeten bewijzen. Voor Sem (de partner van Dewi) stond ik toch al elke dag in de keuken, dus waarom geen salades verkopen? Van het één kwam het ander, salades werden pokébowls en aangezien de noodzaak er wel was om iets te gaan doen, stond Vers en Vrolijk er binnen een maand. Als je iets doet wat je echt leuk vindt openen ineens echt heel veel deuren.

3. Hoe werkt Vers & Vrolijk?

Ik sta eigenlijk gewoon iedere ochtend thuis in de keuken en bereid dan alles vers. Eerst stond ik echt om 6 uur naast mijn bed. Nu heb ik gelukkig iets meer ruimte omdat ik de handigheid erin heb gekregen. Verder doe ik eigenlijk alles zelf: van het boodschappen doen, tot het klaarmaken en bezorgen van mijn gerechten.

Soms is het wel een race tegen de klok. Ik heb een keer tegen de 40 pokébowls op één ochtend moeten maken. Gelukkig begrijpen de meeste mensen dat ik een eenmanszaak heb en willen maar weinig mensen hun gerechten echt op een specifiek tijdstip hebben. Dat geeft wat ruimte om alles tussen 11 en 1 te kunnen rondbrengen.

Ik ontmoet door mijn werk echt heel veel mensen die allemaal leuk en vrolijk reageren. Soms rijd ik gewoon al toeterend en zwaaiend door Weert omdat ik overal bekenden tegenkom. Hartstikke leuk toch!?

4. Vanwaar de specifieke keuze voor pokébowls en soepen?

Het idee begon dus met salades, maar voor de grote massa is dat niet echt interessant of aantrekkelijk. Pokébowls zijn hip en ze zien er gezond uit. De soepen zijn vooral een aanvulling. Ik ben in de winter gestart, dus een warm gerecht (om op te warmen) is dan ideaal.

Daarnaast bezorg ik vanaf 15 euro. Dat is een soepje met een pokébowl. Op die manier probeer ik ook rekening te houden met mensen die alleen zijn.

5. Waar let je op bij het samenstellen van je gerechten?

Ik vind het belangrijk dat de smaken goed bij elkaar passen en dat gerechten er goed uitzien. De kleuren moeten kloppen en de smaken moeten logische combinaties zijn. Ik proef en test dat ook altijd. Verder zorg ik ervoor dat maaltijden ongeveer dezelfde inhoud hebben. Ik weeg de porties kip of vis echt af om dat te waarborgen.

Daarnaast hou ik rekening met bijvoorbeeld het aanbieden van vegetarische of veganistische opties en heb ik verschillende sausjes om met de gerechten te combineren. Ook die maak ik overigens zelf.

Ik werk heel erg op gevoel. Mijn eigen gevoel moet kloppen bij een gerecht, anders verkoop ik het niet.

6. Welke maaltijd is je eigen favoriet?

Zonder nadenken: de pokébowl met zalm. De combinatie van zoet en zout bij elkaar vind ik echt heel lekker en ik hou van mango en zeewier. Ik mag alleen nu geen rauwe vis omdat ik in verwachting ben.

Sem smeert overigens iedereen de pokébowl tonijn aan. Dat is echt zijn favoriet.

7. Komen er nog uitbreidingen op je assortiment en waar denk je dan aan?

Er zijn wel hele lekkere dingen op komst, maar dat gaan we nog niet verklappen ?. Met andere woorden: gewoon even de facebookpagina van Vers en Vrolijk in de gaten houden. Wij kregen een sneakpeak en het is zeker de moeite waard!

8. Wat betekent gezondheid voor jou en neem je deze visie mee in je bedrijfsvoering?

Ik vind gezondheid heel belangrijk en zeker sinds Sem bij jullie geweest is ben ik daar nog bewuster mee bezig. ‘

Met Vers en Vrolijk maak ik een mix tussen gezonde ingrediënten en een goede smaak, want uiteindelijk is smaak toch echt het belangrijkste. Ik werk met verse groenten in combinatie met kip, vis of een vegetarische eiwitbron en doe altijd maar paar drupjes saus op de pokébowls, zodat het er mooi uitziet. Mensen hebben dan zelf de keuze hoeveel saus ze willen gebruiken. Ik bied ook verschillende opties, zoals goede olijfolie als alternatief voor de saus, zilvervliesrijst in plaats van sushirijst en zelfs het weglaten van de rijst kan.

Als mijn gerechten in ieder geval al een gezondere keuze zijn dan wat mensen normaal kiezen, ben ik blij!

8. Wat zijn denk jij de trends voor de komende jaren als het gaat om voeding en het bezorgen/bestellen van maaltijden?

Toevallig heb ik daarvoor een clinic gevolgd. Wat je ziet, is dat bezorgen echt heel erg in opkomst is. Gemak en snelheid zijn daarin wel belangrijk.

Omdat ik een eenmanszaak ben, kan ik niet altijd overal in mee. Met name het snel bezorgen kan niet altijd. Bij Vers en Vrolijk is het wat dat betreft een beetje geven en nemen. Daar ben ik in mijn communicatie altijd heel duidelijk over. Gelukkig begrijpen mensen dat wel.

Wat ik merk, is dat mensen vooral heel blij zijn dat ze nu iets gezonds kunnen bestellen. Gezond eten wordt steeds meer trendy, maar er moet wel altijd iets bij voor de smaak en er moet een gevoel bij zitten. Een stukje beleving is ook zeker belangrijk. Omdat ik alles zelf doe, bouw ik ook een goede en leuke relatie op met mijn klanten. Ik merk dat klanten die persoonlijke benadering waarderen en ik krijg daar enorm veel energie van!

9. Wat is jouw belangrijkste tip voor mensen die vers, vrolijk en gezond willen leven en eten?

Gewoon doen! Het is niet meer dan dat. Als je merkt dat je geen resultaten boekt, zoek dan een professional. Of je wil het of je wil het niet, maar je zult prioriteiten moeten stellen.

Ik ga na mijn bevalling ook echt weer lekker aan de slag met jullie adviezen om de extra kilo’s zo snel mogelijk kwijt te raken en zie ook bij Sem terug dat dat gewoon werkt.

Bedankt voor het leuke interview Dewi. Blijf mensen vrolijk maken met je gerechten, maar vooral ook met de persoonlijke touch die je geeft aan zowel de gerechten als het bezorgen ervan!